Pompe centrifuge cu tocător pentru apă reziduală şi alte lichide încărcate cu fibre lungi şi suspensii solide

Pompe centrifuge cu tocator pentru apa reziduala si alte lichide incarcate cu fibre lungi si suspensii solide, Model SL/SLK – SD/D, fabricatie Rovatti - Italia

Randamentul hidraulic inalt si rotorul deschis cu disc de uzura interschimbabil, fac ca aceste pompe sa fie usor de utilizat in sisteme de irigaţii, pomparea dejecţiilor animale şi ape încărcate, în instalaţii de presiune ridicată. Pompa trebuie mai intai amorsata si prevazuta cu furtun pe aspiraţie si supapa de fund. Pentru namol cu continut de fibre in suspensie (paie, frunze, etc.) pompa poate fi prevazuta cu tocator, care, fiind usor de instalat, poate fi utilizat doar ocazional cand este nevoie. Sistemul, echipat cu cutit rotativ, este legat cu flansa de racordul de aspiratie al pompei. Modelele SLK sunt echipate cu rotor deschis si disc de uzura. Arborele este montat pe doi rulmenti cu role lubricati cu ulei, capabili sa suporte incarcarea axiala a pompei.

Domenii de functionare:

Debite = 12 ÷ 240 m3/h;

Inaltimi de pompare = 130 ÷ 8 mCA;

Puteri motoare = 0,75 ÷ 90 kW;

Turatii = 960, 1450, 2900 rpm.

Echipare cu motoare Anti-Ex pentru lichide inflamabile.

Conditii de functionare:

Temperatura lichid pompat = max. 900C;

Natura lichid pompat = apa reziduala incarcata si alte lichide incarcate cu fibre lungi si suspensii solide.

Tip rotor: deschis

Materiale pompe centrifuge cu tocator: fonta inalt aliata,

Domenii de utilizare:

Tratarea apelor reziduale, Industria celulozei si hartiei, zaharului, chimica si petrochimica, siderurgica, minerit, constructii, etc.